Hello, Gorgeous!

När gjorde du något givande för dig själv sist?

Fotograf Gesche Franzén

Boudoir, Empowerment & Self-Love Photographer Stockholm

Empowerment

Det är du som styr! Vad du vill ha på dig, hur du vill fotas. Jag ser till att du känner dig trygg och omhändertagen, och att du får bilder och produkter som håller kvar känslan i många år.

Dejt med dig själv

En unik upplevelse-present till dig själv, till alla tillfällen! Oavsett om du ska gifta eller skilja dig, om du ska fylla år eller om det bara är en helt vanlig tisdag - du är SÅ värt det.

Självkärlek

Kärnan i min fotografi är just fokus på självkärlek och kroppsacceptans. Du duger, precis som du är och precis som du ser ut, just nu. Låt mig visa dig hur vacker du är!

Du är vacker, du är stark, du är magisk – du är du.

Boudoirfotografi är konsten att ta intima porträtt på (framförallt) kvinnor. Porträtt som låter dig bejaka, utforska och omfamna din sexualitet, ofta i endast underkläder.

 

Jag tar det ett steg längre och lägger fokus dessutom på självkärlek och empowerment, på din upplevelse (oavsett klädsel). Helt på dina villkor!

Alla slags kroppar är välkomna! ♥

``Be yourself; everyone else is already taken``
(Oscar Wilde)
From Stockholm with love

(foto: Jenny Drakenlind 2019)

Vem är fröken G?

Gesche heter jag, hej! ♥

Jag är en katt-tokig, tatuerad, queer och färgglad 33-årig tysk. Jag älskar mat, glitter och att ta det lugnt. Min fru Johanna och våra två katter betyder allt för mig!

Jag fotar för att jag vill göra världen lite vackrare, och jag har specialiserat mig på just boudoir och empowerment för att jag älskar att hjälpa folk fira sig själva och älska sig själva. När jag efter år av ätstörningar och självhat äntligen lärde mig att jag duger fint precis som jag är blev jag så mycket lyckligare, och en bra kroppsbild hjälper med det. Alla kroppar är bra på sitt sätt, och alla är vackra på sitt sätt. Jag jobbar kroppspositivt för att hjälpa dig med kroppsacceptans.

Bra service och en trygg känsla under fotograferingen är otroligt viktiga för mig som boudoirfotograf, så jag tar mig tiden att lära känna dig och hjälpa dig hitta exakt vad du vill få ut av fotograferingen. Jag vill att det blir så bra som bara möjligt och allt du önskat dig. Därför tar jag bara ett fåtal kunder per månad och lägger ner mycket tid och känsla på planering!

Fem snabba fakta om mig:

jag är en väldigt lugn, känslig och mjuk person, vilket gör mig lätt att umgås med och bra att ha i situationer som kan kännas nervösa eller stressande - som en boudoirfotografering (personlighetstyp INFJ)

jag brinner för självkärlek, (intersektionell) feminism och miljön, och engagerar mig så mycket jag kan så att alla ska ha det bra. Social rättvisa för alla! ♥

fluffiga djur och allt som glittrar är det absolut bästa jag vet! Blir helt tokigt glad av båda.

min favorithobby är att bara ta det lugnt hemma - men när jag faktiskt går ut, så älskar jag att gå på bio, skogspromenader eller shower med drag eller burlesk!

jag ÄLSKAR fika som tyskan jag är. Tårta, choklad, surgodis, nom! (det kan hända att jag bjuder dig på något gott på visningsmötet!)

(video bts/in action)

Min egen boudoir-upplevelse

Japp, jag har själv gjort boudoirfotograferingar! Flera stycken faktiskt, för att det är SÅ kul och ger mig en så otroligt välkommen boost av självförtroende och självkärlek, varje gång! Från osäker och nervös till DAMN GURL! på en timme.

Samtidigt har det hjälpt mig i min resa som fotograf, att få känna på kundsidan.

Jag har själv känt pirret inför dagen, osäkerheten som spökar (”Kommer jag göra ett bra jobb? Kommer det bli några bra bilder? Tänk om jag gör bort mig!”) och sedan lättnaden när allt blev bra ändå. Varje gång. Därför lägger jag ner så mycket känsla och tid i planerings- och bokningsprocessen och ser till att du har ALL information, får ställa alla frågor och får känna att du vet vad som kommer hända.

Jag bryr mig om dig, och vill att du ska känna dig trygg och välkommen – för det är du!

(fotografer från vänster: Jenny Drakenlind 2019, Miss Prys 2020, Sandra Frööjd 2017)

Så vad kan du förvänta dig och hur går det till?

Du är så värdefull och underbar

Du räcker till. Oavsett hur du ser ut, vad du väger, och hur många fel du tycker att du har. Du duger, och du är vacker, och du förtjänar att bli fotad och ompysslad. EXAKT som du är, inga men.

När du kontaktar mig för att boka din fotografering får du berätta för mig vem du är, vad du gillar för bilder och vad du har för förhoppningar för fotograferingen. Om du redan vet vad du vill fota i för kläder eller plats, eller om du behöver bilderna till ett speciellt datum, så berättar du även det. Annars så hjälper jag dig hitta vad du gillar och vi planerar din fotografering utifrån det! ♥

Trygg fotografering på dina villkor

När vi ses blir du ompysslad och får känna dig som den vackraste personen i världen. Jag hjälper dig med smink och hår tills allt sitter fint och du känner dig stark, pepp och underbar.

Vi tittar på outfitsen du tagit med dig, och även i min garderob av vackra kläder, skor, accessoarer och kimonon (smygtitta på den här!). Vi bestämmer vad som känns bäst för dig och passar bäst till platsen vi ska fota, och så kör vi igång!

Utifrån vår planering/koncept fotar vi olika poser, intryck och platser, och jag berättar din historia och din personlighet i bilder. Om vi fotar inomhus lyssnar vi på musik som får dig att känna dig bäst. Om vi fotar ute får du känna av omgivningens dofter och ljud. Hur som helst får du all guidning du behöver, plus ett träningspass (att fotas är inte bekvämt och du kommer känna det nästa dag, men vi stretchar efteråt)!

Vi fotar tills vi känner oss klara (ca 2 timmar inklusive uppvärmning, ombyten och eventuella pauser) innan vi slutar på topp och med självkänslan i taket!

När du får se dina bilder efteråt på visnings- och beställningsmötet känner du allt igen och bestämmer med hjälp av mig hur dina produkter ska se ut. Och du – självklart visar jag inga bilder du inte godkänt först.

Det finns bara en som du, och jag ser så fram emot att få träffa dig!

Lyxiga bildprodukter

Att få se sina bilder i print, att få känna på dem och se dem på riktigt är något av det finaste jag vet. Bilder som betyder något för dig ska inte bli bortglömda på en hårddisk eller gå förlorade i molnet.

Jag vill att du ska komma ihåg känslan från din fotografering, och påminna dig själv hur underbar du är i många år framöver.

Därför erbjuder jag ett antal noga utvalda, högkvalitativa produkter vid alla mina fotograferingar. Under visnings- och beställningsmötet får du se och känna på alla mina bildprodukter (från bildboxar och album till konst för väggen), och jag hjälper dig hitta det som passar bäst till just dina bilder och budget. Du beställer bara det du vill ha!

Hur vill du komma ihåg din fotografering?

Om kroppspositivitet och empowerment

Vad är kroppspositivitet och kroppsacceptans?

Kroppspositivitet är en rörelse och inställning som utgår ifrån att alla kroppar är bra kroppar, och som aktivt försöker ändra det smala samhällsidealet om hur en ”bra” kropp ska vara och se ut. Ofta får vi bara se perfekt retuscherade, smala, vita, unga, ”vackra” cispersoner utan uppenbara funktionsvariationer i media, när verkligheten ser ut på ett annat sätt. Det finns SÅ mycket variation i kroppar, och alla är bra på sitt sätt!

Kroppsacceptans innebär att du accepterar din kropp som den är, utan att alltid försöka ändra på den. Du måste inte älska allting med din kropp (det kan kännas alldeles för svårt), men att acceptera din kropp som den är gör att du kan känna dig fri och sluta bry dig om hur den ser ut.

Jag arbetar kroppspositivt för att hjälpa dig med kroppsacceptans.

Jag vet att din kropp är bra och vacker precis som den är, och utgår ifrån det som är möjligt för just dig när jag poserar och fotar dig. Att få vara och känna dig vacker i din kropp utan fördomar kan hjälpa dig bli mer bekväm i den, och hjälpa dig att acceptera den i längden. Det är inget som kommer över en natt, men det är SÅ värt det att till slut känna att en bara får vara.

Visste du att nästan alla jag fotar, oavsett hur de ser ut eller hur smala de är, har svårt att acceptera/älska sin kropp? Problemet ligger inte i hur din kropp ser ut, utan i hur samhället har lärt dig att den inte duger. Det är en aktiv och ofta jobbig process att skola om hjärnan och tankegången. Boudoir- eller självkärleksfotograferingar är inte botemedlet, men de kan hjälpa dig på vägen.

Varför självkärlek och empowerment?

Jag anser att min fotografi är mer än ”bara” boudoir. Klassisk boudoir förstås ofta som något en kvinna gör för sin (manliga) partner, som t.ex. morgongåvan efter bröllopsnatten. Sexiga, suggestiva bilder att ge bort.

Och det är absolut inget fel med det, men jag vill mer.

Jag vill inte begränsa mig i vad eller hur jag fotar. Jag vill fånga DIG, berätta din historia, ge dig en stund där du får fira och älska dig själv och känna dig som bäst och vackrast i världen. Jag vill ge dig en boost och låta dig utforska din feminitet, sexualitet och/eller frihet. Jag vill låta kreativiteten och din personlighet styra, istället för vad boudoir ”ska” vara. Och det börjar redan från första kontakten och fortsätter under planeringen, inte först när vi ses.

Sedan är det många som väljer att fotas just ”sexigt” ändå eftersom det kan kännas frigörande och spännande att få se sig själv på det sättet!

Hur blir det då?

Jo, det är du som styr helt enkelt. Oavsett om du vill fotas ute på stan eller inne i sängkammaren, oavsett var du befinner dig på feminina-maskulina skalan, och oavsett om du vill ha på dig din älsklingsoutfit, bara underkläder eller ingenting alls så finns jag här för dig. Du kan fotas själv, med din bästis eller med din(a) partner(s) och bestämmer om det blir helt naturliga bilder eller poserad topp till tå för en riktig supermodell-känsla. Let’s do it!

Jag följer med dig dit du vill gå!

Och du – hos mig är negativ eller nedvärderande prat om dig själv eller din kropp inte tillåtet (inte ens skämtsamt)! Här är det radikal självkärlek som gäller. ♥

Känner mig jättevacker

Måste säga att det är otroligt härligt att få se de här bilderna i sån fin touch när man fortfarande är postpartum. Tack snälla för att du förevigade det, känner mig jättevacker!

– Malin

Fantastisk upplevelse

Du är så grym Gesche! Jag hade en fantastisk upplevelse och kände mig så himla bekväm! Jag kunde slappna av och skratta och bilderna blev så fantastiska!

– Ellinor

Brinner för det hon gör

Gesche är närvarande och man märker att hon brinner för det hon gör. Hon får en annars något obekväm varelse att slappna av framför kameran och ja, jag kan inte annat än rekommendera henne varmt!

– Sandra

Det måste inte vara sexiga bilder i underkläder.
Självkärlek på dina villkor ♥

Välj att ha på dig ”vanliga” kläder eller älsklingsoutfiten för bilder med modetidnings-känsla!

Vill du veta mer?

Vanliga frågor och funderingar

Var ska vi fota?

Var vi fotar beror helt på dina önskemål! Som standard fotar jag utomhus i skog eller fält, eller hemma hos dig. Det går så bra att fota ute oavsett årstid, är det kallt har jag med mig värmepåsar och filt!

Om du inte vill fota ute eller hos dig så går det självklart jättebra att fota på hotell också, vi planerar tillsammans vilket som kan passa till fotograferingen. Rumskostnad tillkommer då. Det är bra om du funderar lite på vad du känner dig bekväm med innan du skickar en bokningsförfrågan, men jag hjälper dig gärna hitta vad du gillar.

Vad ska jag ha på mig?

Det finns inget rätt eller fel i boudoir vad gäller kläder, utan du väljer det som känns ”du” och som du känner dig snygg och bekväm i.

Många brukar ha på sig ett fint underklädesset som de gillar, kanske ett par klackar och något att ha över kroppen som t.ex. en kimono, kofta eller sjal. Några vill ha något mer på sig, som t.ex. en klänning eller korsett och strumpor, andra vill köra helt naken. Allt går fint för min del!

Jag kan hjälpa dig hitta något som passar till platsen och stilen du vill fotas i, har tips var du kan köpa fina underkläder om du inte redan har det hemma, och har även en omfattande kundgarderob du får låna ifrån.

Måste jag klä av mig helt?

Självklart inte (men du får om du vill)! Hur mycket du vill klä av dig (och OM du vill klä av dig överhuvudtaget) ligger helt hos dig. Du behöver inte vara lättklädd, ”sexig” eller naken, utan kör på det som får dig att känna dig bäst. Även om du i planeringen sagt att du vill ta lättklädda eller nakna bilder så får du ändra dig när som helst och utan anledning.

Min fokus är alltid på att du ska känna dig stark, trygg och bekväm med dig själv, inte att få dig att klä av dig.

Hur ska jag posera?

Du behöver inte ha någon som helst modell-erfarenhet för att få fotas av mig! Många av mina kunder är väldigt ovana. Jag finns här för att guida och posera dig från topp till tå, oavsett din kroppstyp så hittar jag poser som får dig att se ut AMAZING. Du behöver bara lita på mig och slappna av.

Ett heads-up dock: En boudoirfotografering är lite som ett träningspass, och du kommer förmodligen känna av det nästa dag. Men vi kommer att stretcha efteråt båda två!

Kommer du publicera bilderna?

Aldrig utan ditt godkännande. Självklart blir jag glad om jag får visa några av bilderna vi tagit, men du har full kontroll över det. Vill du inte att jag visar någon bild alls så gör jag inte det, punkt.

Du behöver inte bestämma något i förväg utan vi pratar om det när du får se dina bilder på visningsmötet. Då bestämmer du vad du känner dig bekväm med, vilka bilder jag får visa och vad de får användas till isåfall.

Fotar du bara kvinnor?

Nej, jag fotar alla oavsett könsidentitet och -uttryck. Gillar du mina bilder, bildstil och arbetssätt så är du välkommen att boka mig!

Inför fotograferingen går vi igenom din personlighet och hur du vill fotas, och hittar tillsammans poser du känner dig bekväm med.

Photoshoppar du bilderna?

Redigeringen jag utför på bilderna efteråt är mestadels en korrigering av ljus, kontraster och färger. Jag tar även bort små temporära saker som kan störa, som finnar eller blåmärken. Jag retuscherar inte din kroppsform eller liknande. Vill du att något ska se ut som större eller mindre så fixar jag det med posering redan i kameran! Det pratar vi även om under planeringen.

Hur går betalningen till?


Du kommer få två fakturor att betala: en vid bokning och en efter visningsmötet.
Första fakturan är på 2000 kr (plus eventuell rumskostnad vid fotografering på hotell), täcker själva fotograferingen och service och betalas när du har bekräftat din bokning.

Andra fakturan får du i samband med visningsmötet där du får se dina bilder och lägger din beställning för produkter. Det redan betalda beloppet dras av från slutfakturan. Fakturorna betalas inom tio dagar, och beställning av bildprodukter läggs efter erhållen betalning.

Jag förstår att bildprodukter är en större investering och vill att du ska kunna beställa det du vill ha, inte bara det du har råd med just då, så jag kan erbjuda dig att dela upp slutfakturan på tre månader utan extra kostnad. Säg till på visningsmötet att du vill dela upp betalningen! Tänk på att beställning och leverans av bildprodukter alltid sker efter full betalning.

Vad gör vi vid regn/sjukdom?

Om vi ska fota ute så håller vi koll på vädret när datumet börjar närma sig. Blir det regn hela dagen och du inte vill köra på och fotas i regnet (jag är på om du är det!), så hittar vi en ny dag så snart som möjligt. Speciellt om du bokat mig just för att fotas i kvällssolen inställer vi oss på att eventuellt behöva boka om.

Blir du eller jag sjuk så bokar vi om. Speciellt nu i corona-tider så är det viktigt att vi bara ses när båda känner sig helt friska. Ombokning vid några tillfällen ingår, men vid avbokning från din sida är bokningsavgiften förbrukad.

Egoboost

Det var lite udda, men du var jättebra på att få det att kännas mer naturligt! Det var lättare på ängen än i skogen, men båda uppsättningarna var roliga, utmanande och kändes lite som en egoboost! Du var jättebra på att styra situationen på ett mjukt och förstående sätt! Och fick en att känna sig bekväm <3

– Jennifer

Ger ett lugn

Att få fotograferas utav Gesche var en fröjd. Hon ger en ett lugn och kan verkligen få en att slappna av och att njuta av att stå framför kameran. Jag tycker verkligen det speglas i bilderna hon tar, Jag kan inte vara annat än nöjd och bilderna blev magiska!

– Elin

Fint bemötande

Så härligt! Fantastiska bilder och så fint bemötande med guidning och förberedelse genom hela sessionen! Rekommenderas!

– Linnéa

Din investering

Empowerment paketet

I alla mina fotograferingar ingår:

professionell kontakt och guidning

personlig planering utifrån dina önskemål

fotografering ca 1 timme utomhus eller hemma hos dig i Stockholm

2 outfits/looks och fotoplatser

lån av accessoarer, skor och/eller kimono ur min omfattande kundgarderob

visnings- och beställningsmöte med fika och hjälp att välja dina produkter

en rejäl boost av självkänsla och självförtroende!

4 500 kr

Förslag på paket med bildprodukter

Bilder och bildprodukter köper du separat, så att du får exakt det du vill ha! Jag hjälper dig med din beställning på visnings/beställningsmötet efter fotograferingen.

Fine Art Print box från 3500 kr

Exklusiva fotoböcker från 3500 kr

Print-folio i läderimitation 1500 kr

Wall Art (Fine Art print, akryltavla, canvastavla) från 950 kr

digitala bildpaket från 2500 kr

Digitala bilder ingår vid köp av bildprodukter.

SE ALLA MINA PRODUKTER OCH HELA PRISLISTAN HÄR!

Pepp? Nyfiken? Pirrig?
Kontakta mig idag för att boka din egen fotografering! ♥

Min tillgänglighet just nu

Jag tar endast ett fåtal antal kunder per månad för att kunna säkerställa den bästa servicen.

Det finns endast ett mycket begränsat antal tider kvar i höst/vinter 2020, kontakta mig därför så snart du kan för att boka din fotografering. Självklart följer jag Folkhälsomyndighetens rådande rekommendationer om avstånd och handhygien så att både du och jag kan känna oss trygga.

Tänk på att planera i förväg om du behöver bilderna till ett specifikt datum!
Leveransen sker i genomsnitt inom 5 veckor efter fotograferingen.

Skicka en bokningsförfrågan idag!

fyll i formuläret nedan så återkommer jag oftast redan inom 2 arbetsdagar ♥

Att skicka en förfrågan förbinder dig inte till något. När vi bokat en tid får du en faktura på 2000kr för att garantera din bokning, beloppet dras självklart från slutfakturan.för kontakt inför fotografering och visning (sms)
ljusa färgerstarka färgermörka färgermjuksexigtuff/attitydfemininandrogynsagolikglitterblommornaturlig/avskaladkitschpin-upgothpunkboho

inomhus/hemmaskogfält/ängsjö/havindustriområdehotell: skandinaviskt/avskalathotell: boutique/pompös


(här får du gärna skriva om du redan vet vad du vill ha t.ex. plats, färger, klädsel, men även om du behöver bilderna till ett specifikt datum!)
Jag har sett paket, pris och vad som ingår ovan.

Kontaktinformationen och de personuppgifter du lämnar här kommer att användas till att kontakta dig i det ärende du skrivit till mig om. Jag kommer inte lämna ut informationen till tredje part eller använda e-postadressen för reklamutskick. Du kan när som helst begära att få personuppgifterna raderade.