Fröken G: Fotograf Gesche Franzén

Boudoir, Empowerment & Self-Love Photographer Stockholm

– den ultimata självkärleks-upplevelsen!

Självkärlek

Kärnan i min fotografi är fokus på självkärlek och kroppsacceptans. Du duger, precis som du är och precis som du ser ut, just nu. Det blir kärleksfest med dig själv och du kommer gå (eller dansa) hem med en rejäl dos självförtroende.

Dejt med dig själv

En unik upplevelse-present till dig själv, för alla tillfällen! Oavsett om du ska gifta eller skilja dig, om du ska fylla år eller om det bara är en helt vanlig tisdag - du är SÅ värt det. Bilderna du får efteråt blir även en jättefin present att ge bort.

Trygg fotografering

Du är i trygga händer! Vi har en jätterolig stund med en massa skratt - nervositeten släpper och ger väg för självförtroende. Hos mig blir det ingen konstig stämning - vi dansar till din favoritmusik istället. Ingen modell-erfarenhet behövs!

Exklusiv kundgarderob

Du får inte bara en lyxig och avslappnad fotografering med professionell guidning början till slut - du får även tillgång till min kundgarderob med MASSOR av fina kläder, skor och accessoarer i alla storlekar.

Du är vacker, du är stark, du är magisk – du är du.

Boudoirfotografi är konsten att ta intima porträtt på (framförallt) kvinnor. Porträtt som låter dig bejaka, utforska och omfamna din sexualitet, ofta i endast underkläder.

Jag lägger fokus på självkärlek och empowerment, på din upplevelse (oavsett klädsel eller könsidentitet). Helt utifrån din personlighet, helt på dina villkor!

Alla slags kroppar är välkomna!

När gjorde du något givande för dig själv sist?

Så härligt! Fantastiska bilder och så fint bemötande med guidning och förberedelse genom hela sessionen! Rekommenderas!

– Linnéa

From Stockholm with love

(foton: Jenny Drakenlind 2019)

Vem är fröken G?

Gesche heter jag, hej!

Jag är en katt-tokig, tatuerad, queer och färgglad tysk med kärlek för (vegetarisk) mat, glitter och skogen. Jag är född och uppvuxen i Tyskland men bor nu strax utanför Stockholm tillsammans med min fru Johanna, vår bebis och våra två katter. Mitt namn uttalas ungefär som Geisha-chokladen. 😉

Jag fotar för att jag vill göra världen lite vackrare, och jag har specialiserat mig på just boudoir och empowerment för att jag älskar att hjälpa folk fira sig själva och älska sig själva. När jag efter många år av ätstörningar och självhat äntligen lärde mig att jag duger fint precis som jag är blev jag så mycket lyckligare, och en bra kroppsbild hjälper med det. Jag jobbar kroppspositivt för att hjälpa dig med kroppsacceptans. Alla kroppar är bra på sitt sätt, alla är vackra på sitt sätt, och ALLA är värda att fotas och firas.

Toppenbra service och en trygg känsla under fotograferingen är otroligt viktiga för mig som boudoirfotograf, så jag tar mig tiden att lära känna dig och hjälpa dig hitta exakt vad du vill få ut av fotograferingen. Jag vill att det blir allt du önskat dig. Därför tar jag bara ett fåtal kunder per månad och lägger ner mycket tid och kärlek på planering!

Några snabba fakta om mig:

Jag är en väldigt lugn, känslig och positiv person, vilket gör mig lätt att umgås med och bra att ha i situationer som kan kännas nervösa eller stressande - som en boudoirfotografering (personlighetstyp INFJ)!

Min favorithobby är att bara ta det lugnt hemma - och binge:a tv-serier! Favoriter som jag kan se om och om igen är bl.a. New Girl, Brooklyn 99, Rupaul's Drag Race, Supernatural och Buffy the Vampire Slayer.

Jag ÄLSKAR fika som tyskan jag är, helst vegansk! Favoriter är cupcakes, choklad, surgodis... och kaffe som smakar kaka!

Orättvisor påverkar mig jättemycket, därför engagerar jag mig så mycket jag kan i frågor som rör miljön, anti-rasism och djurskydd.

Fluffiga gulliga djur och allt som glittrar är det absolut bästa jag vet.

Date-nights innebär ofta att gå på burlesque- eller drag-show. Det är bara så härligt med allt glitter, färg och självkärlek, älskar!

Såhär kan det gå till på en fotografering med mig:

Min egna boudoir-upplevelse

Japp, jag har själv gjort boudoirfotograferingar! Flera stycken faktiskt, för att det är SÅ kul och ger mig en så otroligt välkommen boost av självförtroende och självkärlek, varje gång! Från osäker och nervös till DAMN GURL! på en timme.

Samtidigt har det hjälpt mig i min resa som fotograf, att få känna på kundsidan.

Jag har själv känt pirret inför dagen, osäkerheten som spökar (”Kommer det bli några bra bilder? Tänk om jag gör bort mig!”) och sedan lättnaden när allt blev bra ändå. Varje gång. Därför lägger jag ner så mycket känsla och tid i planerings- och bokningsprocessen och ser till att du har ALL information, får ställa alla frågor och får känna att du vet exakt vad som kommer hända.

Jag bryr mig om dig, och vill att du ska känna dig trygg och välkommen – för det är du verkligen!

(fotografer från vänster: Jenny Drakenlind 2019, Miss Prys 2020, Sandra Frööjd 2017)

Så vad kan du förvänta dig och hur går det till?

Första kontakten

Du räcker till. Oavsett hur du ser ut, vad du väger, och hur många fel du tycker att du har. Du duger, och du är vacker, och du förtjänar att bli fotad och ompysslad. EXAKT som du är, inga men.

När du kontaktar mig för att boka din fotografering får du berätta för mig vem du är, vad du gillar för bilder och vad du har för förhoppningar för fotograferingen. Om du redan vet vad du vill fota i för kläder eller plats, eller om du behöver bilderna till ett speciellt datum, så berättar du även det. Annars så hjälper jag dig hitta vad du gillar och vi planerar din fotografering utifrån det! ♥

Efter första mejlkontakten möts vi på telefon eller videosamtal för att lära känna varandra och planera tillsammans.

Det finns bara en som du, och jag ser så fram emot att få träffa dig!

En dag med mig

Din fotograferingsdag är här! Vi kommer spendera nästan hela dagen tillsammans, och vi kommer ha det så roligt!

När vi ses blir du först ordentligt ompysslad. Jag hjälper dig både med styling av kläder, samt smink och hår tills allt sitter fint och du känner dig stark, pepp och underbar. 

Vi tittar på det du tagit med dig, och även det jag tagit fram till dig ur min omfattande garderob av vackra kläder, klackar, accessoarer och kimonon (smygtitta på den här!). Vi bestämmer tillsammans vad som känns bäst för dig och passar till platsen vi ska fota på, och så kör vi igång!

Utifrån vår planering/koncept fotar vi olika poser, intryck och platser, och jag berättar din historia och din personlighet i bilder. Klart att du är nervös i början, men jag hjälper dig att slappna av! Jag guidar dig början till slut och lovar dig en stund fylld med skratt.

Vi fotar tills vi känner oss klara (ca 2 timmar inklusive uppvärmning, ombyten och eventuella pauser) innan vi slutar på topp och med självkänslan i taket!

Efter fotograferingen

Inom några timmar efter fotograferingen (eller dagen efter om vi fotar på kvällen) är det dags för visnings- och beställningsmötet! Under tiden jag går igenom och (lätt-)redigerar dina bilder får du fika och bubbel, och tittar på alla mina visningsprodukter i lugn och ro. Sedan ser du dina bilder för första gången, får se dig själv med mina ögon, får känna alla underbara känslor igen. Du bestämmer med hjälp av mig hur dina produkter ska se ut och lägger din beställning. Jag tar hand om dig början till slut! Du får ställa alla frågor du har och vi avslutar dagen med en kram.

När vi skiljs åt har du full koll på vad du ska betala, när du får dina produkter… och svävar fortfarande lite på moln.

Då återstår bara en fråga: När ska vi göra om det??

Lyxiga bildprodukter

Att få se sina bilder i print, att få känna på dem och se dem på riktigt är något av det finaste jag vet. Bilder som betyder något för dig ska inte bli bortglömda på en hårddisk eller gå förlorade i molnet.

Jag vill att du ska komma ihåg känslan från din fotografering, och påminna dig själv hur underbar du är i många år framöver!

Därför erbjuder jag ett antal noga utvalda, högkvalitativa produkter vid alla mina fotograferingar. Jag säljer främst paket med bildprodukter där digitala bilder ingår, inte bara digitala bilder. Under visnings- och beställningsmötet får du se och känna på alla mina bildprodukter (från lyxiga fotoböcker och bildboxar till konst för väggen), och jag hjälper dig hitta det som passar bäst till just dina bilder och budget.

Hur vill du komma ihåg din upplevelse?

Alltså Gesche! Du var fantastisk!!!! Jag känner mig tjatig, men tänker ändå säga det igen - hela den här grejen var över förväntan! Du var så fin och omhändertagande ända från sekund ett och dessutom är du en superproffsig fotograf! 10/10 på allt! Kunde inte ha varit bättre. Till dig som funderar på att göra det - gör det! Hela upplevelsen var jätterolig, trygg och bilderna blev så mycket bättre än vad jag någonsin tänkt mig!

– Elin

frokenGboudoir-boudoirfotograf-stockholm_2020_04_04_9999_138
Om kroppspositivitet och empowerment
Kroppsacceptans

Kroppsacceptans innebär att du accepterar din kropp som den är, utan att alltid försöka ändra på den. Du måste inte älska allting med din kropp (det kan kännas alldeles för svårt), men att acceptera din kropp som den är just nu gör att du kan känna dig fri och sluta bry dig om hur den ser ut. Du börjar fokusera på annat än din kropp helt enkelt.

Kroppspositivitet

Kroppspositivitet är en rörelse och inställning som utgår ifrån att alla kroppar är bra kroppar, och som aktivt försöker ändra det smala samhällsidealet om hur en ”bra” kropp ska vara och se ut. Ofta får vi bara se perfekta personer utan valkar, årstecken eller uppenbara funktionsvariationer i media, när verkligheten ser ut på ett annat sätt. Det finns SÅ mycket variation i kroppar, och alla är bra på sitt sätt! Alla förtjänar att dokumenteras, lyftas och firas.

Empowerment vs sexig

Jag är trött på samma snäva ideal som vi ser i reklam, tidningar och media. Jag är här för alla, inte bara för supersmala unga släta tjejer.

Jag vill fånga DIG, berätta din historia, visa din personlighet, ge dig en stund där du får fira och älska dig själv och känna dig som bäst och vackrast i världen. Jag vill ge dig en boost och låta dig utforska din feminitet, sexualitet och/eller frihet. Vi låter kreativiteten och din personlighet styra. Och det börjar redan från första kontakten och fortsätter under planeringen, inte först när vi ses.

Du får vara så mycket eller lite ”sexig” som du vill, det är du som bestämmer vad som är sexigt för dig. Hur som helst blir det härligt frigörande och spännande att få se sig själv med någon annans ögon, fångad på bild!

Jag arbetar kroppspositivt för att hjälpa dig med kroppsacceptans.

Jag vet att din kropp är bra och vacker precis som den är, och utgår ifrån det som är möjligt för just dig när jag poserar och fotar dig. Att känna dig vacker i din kropp utan fördomar kan hjälpa dig bli mer bekväm i den, och hjälpa dig att acceptera den i längden. Det är inget som kommer över en natt, men det är SÅ värt det att till slut känna att en bara får vara.

Visste du att nästan alla jag fotar, oavsett hur de ser ut eller hur smala de är, har svårt att acceptera/älska sin kropp?

Problemet ligger inte i hur din kropp ser ut, utan i hur samhället har lärt dig att den inte duger. Det är en aktiv och ofta jobbig process att skola om hjärnan och tankegången. Boudoir- eller självkärleksfotograferingar kan hjälpa dig på vägen.

 

Det är du som styr!

Oavsett om du vill fotas ute på stan eller inne i sängkammaren, oavsett var du befinner dig på feminin-maskulina skalan, och oavsett om du vill ha på dig din älsklingsoutfit, bara underkläder eller ingenting alls så finns jag här för dig. Du bestämmer om det blir helt naturliga bilder eller poserad topp till tå för en riktig supermodell-känsla. Let’s do it!

OBS! Hos mig är negativt eller nedvärderande prat om dig själv eller din kropp inte tillåtet (inte ens skämtsamt)!

frokenGboudoir-boudoirfotograf-stockholm_2016_06_15_6702
Gesche är närvarande och man märker att hon brinner för det hon gör. Hon får en annars något obekväm varelse att slappna av framför kameran och ja, jag kan inte annat än rekommendera henne varmt!

– Sandra

Vill du veta mer?

Vanliga frågor och funderingar

Hur ska jag posera?

Du behöver inte ha någon som helst modell-erfarenhet för att få fotas av mig! Många av mina kunder är väldigt ovana. Du anlitar inte mig för att bara trycka på en knapp (det kan du göra helt själv), utan för min expertis och upplevelsen jag kan ge dig. Jag finns här för att guida och posera dig från topp till tå, oavsett din kroppstyp. Jag har lärt mig av de bästa i boudoirbranschen. Du behöver bara lita på mig och slappna av.

Ett heads-up dock: En boudoirfotografering är lite som ett träningspass, och du kommer förmodligen känna av det nästa dag. Men vi kommer att stretcha efteråt båda två!

Vad ska jag ha på mig?

Det finns inget rätt eller fel i boudoir vad gäller kläder, utan du väljer det som känns ”du” och som du känner dig snygg och bekväm i.

Många brukar ha på sig ett fint underklädesset som de gillar, kanske ett par klackar och något att ha över kroppen som t.ex. en kimono, kofta eller sjal. Några vill ha något mer på sig, som t.ex. en klänning eller korsett och strumpor, andra vill köra helt naken. Allt går fint för min del!

Jag kan hjälpa dig hitta något som passar till platsen och stilen du vill fotas i, har tips var du kan köpa fina underkläder om du inte redan har det hemma, och har även en omfattande kundgarderob du får låna ifrån.

Publicerar du bilderna?

Aldrig utan ditt godkännande. Självklart blir jag glad om jag får visa några av bilderna vi tagit, men du har full kontroll över det. Vill du inte att jag visar någon bild alls så gör jag inte det, punkt.

Du behöver inte bestämma något i förväg utan vi pratar om det när du får se dina bilder på visningsmötet. Då bestämmer du vad du känner dig bekväm med, vilka bilder jag får visa och vad de får användas till isåfall.

Fotar du bara kvinnor?

Nej, jag fotar alla oavsett könsidentitet och -uttryck. Gillar du mina bilder, bildstil och arbetssätt så är du välkommen att boka mig!

Inför fotograferingen går vi igenom din personlighet och hur du vill fotas, och hittar tillsammans poser du känner dig bekväm med.

Jag fotar även par-boudoir, en intim och rolig stund för er. Kontakta mig för mer information om du är intresserad av att fotas tillsammans med din(a) partner(s)!

Photoshoppar du bilderna?

Redigeringen jag utför på bilderna efteråt är mestadels en korrigering av ljus, kontraster och färger. Jag tar även bort små temporära saker som kan upplevas som störande av dig, som finnar eller blåmärken.

Jag retuscherar inte din kroppsform eller slätar ut din hud till oigenkänning. Du ska kunna se att det är du i bilderna, och att du är vacker som du är. Vill du att något ska se ut som större eller mindre så fixar jag det med posering redan i kameran!

Det pratar vi även om under planeringen.

Nakenhet och leksaker

Du får vara så naken du vill, det kan kännas härligt befriande. Hur mycket du vill klä av dig (och OM du vill klä av dig överhuvudtaget) ligger helt hos dig. Jag tar inga direkt erotiska bilder dock, utan det blir mer ”antydd nakenhet” och smakfulla, sensuella bilder.

Det går även jättebra att ta med vuxenleksaker som har mycket betydelse för dig till fotograferingen, som t.ex. vibrator, handklovar eller piska. Jag är öppen för det mesta och tycker bara det är kul! Jag fotar både naket och bdsm/fetish med jämna mellanrum och har bra referenser.

Vi pratar om det under planeringen, men även om du sagt att du vill ta lättklädda eller nakna bilder så får du såklart ändra dig när som helst och utan anledning under fotograferingen.

Vad gör vi vid regn/sjukdom?

Om vi ska fota ute så håller vi koll på vädret när datumet börjar närma sig. Blir det regn hela dagen och du inte vill köra på och fotas i regnet (jag är på om du är det!), så hittar vi en ny dag så snart som möjligt. Speciellt om du bokat mig just för att fota i kvällssolen ställer vi oss in på att eventuellt behöva boka om.

Blir du eller jag sjuk så bokar vi om. Speciellt nu i corona-tider så är det viktigt att vi bara ses när vi båda känner oss helt friska. Ombokning pga sjukdom eller nödlägen ingår, men vid avbokning eller uteblivande från din sida är bokningsavgiften förbrukad.

Vad ingår och vad kostar det?

Din investering

Allt det här ingår i din fotografering:

professionell kontakt och guidning från början till slut

personlig planering utifrån dina önskemål för bästa upplevelsen

tillgång till min omfattande kundgarderob för lån av t.ex. skor och kläder

fotografering ca 60-90min utomhus eller hemma hos dig i Stockholm

omfattning: 2-3 outfits/looks och variation av fotoplatser

visnings- och beställningsmöte med fika och hjälp att välja dina produkter

exklusiv selfcare-paket att ta hem efter fotograferingen

en rejäl boost av självkänsla och självförtroende!

sek 4 000

Tillval för en ännu lyxigare upplevelse:

En extra timme fotograferingstid inklusive 2 extra outfits (1500 kr)
Hyra av fint hotellrum (pris beroende på hotell, ca 1500-3000kr)

Förmånliga paket med bilder och produkter

Bilder och bildprodukter köper du efter fotograferingen, så att du får exakt det du vill ha! Jag hjälper dig med din beställning på visnings/beställningsmötet.

Jag erbjuder både förmånliga paket med mina mest efterfrågade produkter för dig som inte vill behöva välja (se nedan), och en à la carte prislista för dig som vill välja helt själv.

Three: the Everything collection

– Fineart Deluxe Artbook inklusive box storlek 25×25 eller 30×30 cm med alla bilder
– Två stycken Acrylic Wall Art storlek 50×70 cm
– Folio storlek 18×18 eller 18×26 cm med tre bilder
– Galleri-app med samtliga bilder till mobilen
– Alla bilder (ca 50st) digitalt på ett vackert usb-minne

sek 45 000

Two: the Luxe collection

– Artbook inklusive box storlek 25×25 cm med 30 bilder
– Wall Art (acrylic, canvas eller print) storlek 30×40 cm
– Galleri-app med motsvarande bilder till mobilen
– 30 motsvarande bilder digitalt (nedladdning)
– Köp av extra bilder till bok/box samt digitalt: 250 kr/st

sek 23 500

One: the Love collection

– Fotobok inklusive matchande box storlek 20×20 cm med 20 bilder
– Vikbar ram storlek 10×15 cm med två bilder
– 20 motsvarande bilder digitalt (nedladdning)
– Köp av extra bilder till box/box samt digitalt: 500 kr/st

sek 12 500

Samtliga produkter går såklart att uppgradera i storlek, sidantal och antal bilder! Hela prislistan får du under bokningen, jag har album från 8500 kr och wall art från 3000 kr.

Hur går betalningen till?

Du kommer få två fakturor att betala: en för fotograferingen, och en för dina önskade produkter.

Den första, på 4000 kr plus eventuella tillval, får du i samband med bokningen. När den är betald är din bokning garanterad och vi påbörjar detaljplaneringen! Whohoo!

Den andra fakturan får du efter vårt visnings- och beställningsmöte efter fotograferingen. Då har du sett dina bilder och bestämt dig för ditt produktpaket eller produkterna du vill ha. Fakturan går att dela upp, se nedan.

Fakturorna har 10 dagars betaltid. Jag är egenanställd och fakturerar via Frilans Finans, det betyder att du får fakturorna av dem och betalar dit också.

Behöver du dela upp betalningen?

Bildprodukter är en större investering och jag vill att du ska kunna beställa det du vill ha kvar i många år, inte bara det du har råd med just då. Jag kan därför erbjuda dig att dela upp produktfakturan på upp till sex månader utan extra kostnad. Säg till senast på visningsmötet att du vill dela upp betalningen!

Tänk på att beställning och leverans av bildprodukter alltid sker efter full betalning.

Att få fotograferas utav Gesche var en fröjd. Hon ger en ett lugn och kan verkligen få en att slappna av och att njuta av att stå framför kameran. Jag tycker verkligen det speglas i bilderna hon tar, Jag kan inte vara annat än nöjd och bilderna blev magiska!

– Elin

frokenGboudoir-boudoirfotograf-stockholm_2019_09_01_9999_28

Pepp? Nyfiken? Pirrig?

Kontakta mig idag för att boka din egen fotografering! ♥

Min tillgänglighet just nu

Jag tar endast ett fåtal antal kunder per månad för att kunna säkerställa den bästa servicen och är oftast fullbokad flera månader framåt.

2022: fullbokad!
Januari 2023: 1 tid kvar!

Tänk på att planera i förväg samt meddela mig om du behöver bilderna till ett specifikt datum!
Leveransen sker i genomsnitt inom 5 veckor efter fotograferingen/beställningen.

Skicka en bokningsförfrågan idag!

Fyll i formuläret nedan så återkommer jag oftast redan inom 2 arbetsdagar ♥

Att skicka en förfrågan förbinder dig inte till något. Innan du bestämmer dig ses vi på videosamtal för att prata igenom dina önskemål och eventuella frågor. Efter samtalet, när vi bokat en tid, får du en faktura på 4000 kr för att garantera din bokning.

    för kontakt inför fotografering och visning (sms)

    (här får du gärna skriva om du redan vet vad du vill ha t.ex. plats, färger, klädsel, men även om du behöver bilderna till ett specifikt datum!)
    Extra fototid 1tim inklusive 2 extra outfits (+1500 kr)    Jag har sett paket, pris och vad som ingår ovan.

    Kontaktinformationen och de personuppgifter du lämnar här kommer att användas till att kontakta dig i det ärende du skrivit till mig om. Jag kommer inte lämna ut informationen till tredje part eller använda e-postadressen för reklamutskick. Du kan när som helst begära att få personuppgifterna raderade.